Konkurrenshinder från (S)

Helt uppenbart är att vänstermajoriteten i Umeå inte är särskilt förtjust i valfrihet. Går det att försvåra för entreprenörer så ska det också göras.  I Umeå är det hemtjänstföretag som vill utföra "Eget Val i Hemtjänsten" som drabbas.

Krav på Kollektivavtal eller motsvarande har både EG-domstolen och Skånes Länsrätt dömt ut. Men sådana futtigheter bryr sig inte Sossar och Vänsterpartiet i Umeå om. Domstolar är det bara att köra över. Obehaget strömmar längs ryggraden. Politiker som anser att de står över lagen och kan göra vad de vill. Är det inte det som kallas maktfullkomlighet och återfinns i andra system än det demokratiska.
 
Krav på heltidsnorm och deltid som en möjlighet är ett nytt grepp i Umeå i upphandlingssammanhang. Något märkligt att detta selektivt ska används för ett traditionellt kvinnligt område.
 
Frågan är när snöskottningen som också upphandlas ska anses göras av heltidsanställda (förmodligen oberoende av om det finns någon snö eller inte). Snöskottare ska skotta när det snöar och äldrevård ska bedrivas när de äldre bäst behöver det. Allt annat är misshushållning av skattepengar.
 
Det är olyckligt för näringslivet i Umeå att Vänsterpartiet numera bestämmer var skåpet ska stå. Men ännu värre är det att den gamlas behov kommer i andra hand. Det viktigaste är att tillfredställa fackförbundet Kommunal. Kosta vad det kosta vill är parollen för dagen. Även om det också leder till lagtrots.
 
Nu går ärendet vidare till kommunstyrelsens arbetsutskott. Förhoppningsvis finns det lite mer känsla för lagstiftning och likabehandlingsprincipen i den församlingen.
 
Alliansen reserverade sig mot kravet på kollektivavtal eller motsvarande och heltidskravet.
Etiketter:

3 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Vilka kloka socialdemokrater i Umeå! De tänker på de anställda!

    Varför vill Britt-Marie Lövgren ge de privata entreprenörerna en konkurrensfördel ??

    Skiter du bara i om de anställda får sänkta löner eller konstiga arbetstider och sysselsättningsgrader?

  2. Britt-Marie Lövgren

    Bra att strunta i lagstiftning som är till för att förhindra stora kommuner att omöjliggöra för små företagare? Jag delar inte din företagsfientlighet. Utan företagsamhet stannar Sverige. För vem skull finns äldreomsorgen? Ska inte fokus sättas på den som behöver hjälp?

  3. Per-Ola Moström

    Intressant att se att Britt-Marie Lövgren inte drar sig för att vara en lagbrytare!

    Och skiter i de anställdas villkor!

    Och vi som är/har varit offentliganställda har de lägsta lönerna redan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.