SM i Hoppning Umeå 2009 och Etanol

Hästkraft kan frambringas på olika sätt. Hästar matas med hö och havre. Bilar kan gå på etanol.

I eftermiddag inviger jag SM i Hoppning i Umeå 2009. 250 ekipage, 800 starter. Allt är slutsålt till sista plats (långt innan vi vanliga kom på tanken att fråga efter biljetter). Det är 19 år sedan sist men arbetet för att få det att flyta har pågått sedan 2005.

Umeå Ryttarförenings eget Kulturhuvudstadsår skulle man kunna säga. Umeå sätter sig på kartan på olika sätt. Det finns oerhört många duktiga entreprenörer som ska ha "kred" för det. Det är verkligen inte nejsägarna som för tillvaron framåt.

Och så var det, det här med etanol. Nya besked i tidningen idag. Polen fabriken ska invigas. Själv bibringades jag uppfattningen för någon vecka sedan att den gick för fullt och var i sin blomstring. I stort sett en mönsterfabrik.

Är det inte detta som är en del av problemet med spekulativa satsningar. Ingen vet riktigt säkert vad som är sant eftersom väldigt få faktiskt vet och har tillräckligt med kontakter för att undersöka vad som är sant och falskt fortsätter sagan.

Sant verkar det iallafall på riktigt vara att Afrika anläggningen inte hittar externa köpare. Ingen ser att de stora värden som är nedlagda skulle kunna alstra vinster. Ingen utom Per Carstedt. Till vilket pris är han beredd att köpa anläggningen? Om man får tro tidningarna så ligger frågan hos "Sida"! Det nya riskkapitalbolaget i Afrika är tydligen Sida. Det är Sida som ska stå för den ekonomiska risken. Jag tar mig för pannan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.