Bygg tätare och centralt för att rädda miljön!

Om en liten stund ska jag upp i talarstolen igen. Denna gången om "Åtgärdsplan för minskade utsläpp av växthusgaser".

Mitt budskap är lika självklart som enkelt. Bygg staden tätare så att fler klarar transporten till jobbet genom gång eller cykel. Ur miljösynpunkt är alltså byggandet på Ön helt suveränt. Konstigt nog vill jag minnas att just Miljöpartiet var kritisk till förslaget som fullmäktige antog om byggandet på Ön. Förhoppningsvis får Umeborna också testa spårtaxi framöver. Vilket också talar för att låta fler bo centralt och kunna nyttja denna framtidens transportmedel.

Eller som det heter i Ålborgsåtagandena

"undvika stadsutbredning genom att uppnå lämpliga bebyggelsetätheter i staden och genom att prioritera tidigare använd mark inom stadens gränser framför oexploaterad mark i stadens utkanter.

ha en blandning av olika anvädningar och verksamheter i byggnader och bebyggelse med en bra valans mellan arbete, bostäder och service, och med en prioritering av bostäder i stadens centrala delar."

Helt klockrent!

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Korre

    Varför bevara något som är grönt? Ön hade kunnat blivit en grön oas för kommande generationer. Det fick den nu inte bli! För politikerna i Umeå älskar asfalt och betong!
    Sedan har man valt att flytta ut butikerna till perifera lägen. Hur i allsindar tror man att folk som bosätter sig på ön skall ta sig dessa köpcentra? Det kommer knappast att bli spårtaxi?! Man blir så j-a less på alla betongpolitiker i Umeå!!!

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Korre (2009-09-28 14:23)
    Fler än du kan väl få chansen att bo på ön? Är det några som har nära till Strömpilen är det väl boende på Ön. Med en G/C-bro kommer det att bli nära till stadssidan också. Vad har du förövrigt emot spårtaxi?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.