Demonstranter på Reinfeldts möte i Umeå!

Den svenska demokratin hänger löst när vänsterdemonstranterna är ute för att förstöra möten. Yttrandefrihet och mötesfrihet är viktiga inslag i politikens dagliga värv. Denna gång kunde ordningsvakten snabbt mota ut demonstranterna.

Vad blir nästa drag för dessa anarkister. Vilket möte tänker de störa nästa gång?

17 kommentarer

 1. Andreas

  Är väll lätt att gnälla om protester från ”anarkister” när man själv har sitt leverne på det torra i Umeås politiska ankdamm.

 2. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Robert Svensson (2009-09-28 16:01)
  Både Sverigedemokrater och Vänsteraktivister bör få säga vad de har att säga utan att någon avbryter. En helt annan sak är att jag inte delar deras uppfattning.

 3. Tho(m)as

  Varför är det vänstern som försöker cementera klassfrågorna? Det känns aningens omodernt…vi kan inte backa oss in i framtiden och inte heller rusa bakåt i tiden.
  Kört hår Britt-Marie, jag håller på ditt lag!

 4. Orvar Orädd

  Det var inte så tokigt. De gjorde ett rätt komiskt intryck och Reinfeldt vann flera poäng.
  Ju mer de här härjar på desto bättre för Alliansen.

 5. Irrelevant

  Ska man behöva argumentera för varför man vill få ett slut på klassamhället? Lyssna på motståndaren?

  Vi tycker att människor är lika och förtjänar därför lika, ingen förtjänar att äga någon. Vi vet precis vad ”motståndaren” tycker om det, och sitta som ett får och lyssna på vad ”motståndaren” tycker är att låta sig hånas och jävla förolämpas av någon som aldrig någonsin lyssnat på oss.

 6. Albert

  Den svenska ”demokratin” innebär att tex du och dina politikervänner har all politisk makt över Umeå. Så om den ”hänger löst” är det bara bra!

 7. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Andreas (2009-09-28 16:39)
  Att störa andras möten, ger inte så många poänger i folkdjupet uppenbarligen. Det är kanske därför som den typen av partier inte samlar folkflertalet.

  Det är på valdagen det bestäms vilka som företräder de politiska partierna även här i Umeå.

 8. martin

  Du skriver att det är på valdagen som demokratin bestäms? Du har uppenbarligen en ganska snäv syn på demokrati. Demokrati är inte bara val vart fjärde år. Om våra makthavare missbrukar sin makt får de räkna med folkets vrede. Demokratin slutar inte med att du cashar in din lön den 25. Och visst kan vi diskutera, men när arbetslösheten ligger på 11 % är det snart dags för lite våld.

 9. Britt-Marie Lövgren

  Svar till martin (2009-09-29 13:25)
  Hhm, du tror alltså att ungdomsarbetslösheten bäst löses genom ”lite våld”? Att det är det demokratiska systemet när medborgare väljer representanter i fria val (röstar på parti och person som de tror på) som du misstror. Vilka alternativa system känner du till som fungerar bättre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.