Spionkameror i skogen

Hade faktiskt ingen aning om att skogen är full av spionkameror. Att jägarna så att säga "kollar läget" innan de drar ut i skogen. Försäljning av Åtelkamera är en stor produkt  på olika inernetsajter och uppenbarligen finns det många uppsatta ute i skogen.

Det finns bara ett problem med produkten. Det är inte tillåtet av integritetsskäl. Den svenska allmänsrätten ger alla rätt att vistas i naturen. Att riskera att bli fotad ute i naturen ingår inte. Lagens syfte är att förhindra brott – inte att fota björnens väg till Hälleberget och sedan lägga sig i bakhåll.

Diskussionen om den personliga integriteten har fått ett nytt fokus. Nej till ofrivillig fotografering på skogspromenaden (eller vad som nu görs ute i skogen).

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.