Narkotikaspaning gav resultat!

Det är ingen brist på narkotika i Umeå. Men polisen är uppenbarligen hack i häl. I natt togs 3 personer i Umeå för narkotikabrott och 2 stycken i Lycksele. Polisens arbete med både mindre och större brott mot narkotikalagarna är av avgörande betydelse för att komma till rätta med bruket.

I Köpenhamn finns det en majoritet i kommunfullmäktige som vill legalisera haschet. Ett statligt monopol skulle sköta försäljningen och drogen köps i avslappnad miljö, caféer etc. Den danska regeringen sätter dock P för hela förslaget.

Att släppa haschet fritt är inte lösningen på narkotikaproblemet varken i Danmark eller Sverige. Den 0-tolerans linje som Sverige håller måste försvaras även i framtiden.

Mottot för Umeå bör vara – polisen vet mer än vad du tror, avstå därför från narkotika. Spaningarna i natt är ett exempel på detta. Helt klart är det verkningsfullt med en aktiv polis.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Johnny

    Du är som vanligt helt ute och cyklar Britt-Marie och det är mer och mer oförståerligt hur Folkpartister (som en gång också kallades liberaler) nuförtiden positionerar sig. Tvärt om, mot vad du säger, så är Sveriges narkotikapolitik både farlig och oansvarig. Jag är väl medveten om konsekvenserna från diverse droger eftersom jag levt många år i närhet till det. Däremot är det ett gigantiskt problem att Sverige dels har en extremt hög grad bruk/missbruk men framförallt Europas högsta narkotikadödlighet. Portugal har nyligen släppt en rapport om hur avkriminaliseringen (av alla droger) fungerat. Den visar att bruket alltjämnt INTE ökat utan ligger ungefär som det gjorde innan, däremot har dödligheten minskat radikalt och betydligt fler väljer att söka vård för missbruk. Avkriminalisering handlar om att tillåta en lite mängd narkotika för ”privat bruk” och göra narkotikabruket/missbruket till en fråga för sjukvården snarare än för ordningsmakten. Polisen satsar istället sina resurser på odlingen/framställandet och langningen. Rapporten från portugal har också bevisat att det inte är bruket av lätta droger (cannabis t ex) som leder till tyngre droger och kriminalitet utan just själva kriminaliseringen som gör att människor som brukar söker sig till osäkra mötesplatser/umgängen. Jag ber dig kolla upp det här för din syn (sveriges syn) är inte bara trångsynt utan direkt farlig.

    Jag köper inte att man ska göra markeringar genom att kriminalisera människor som egentligen borde tas om hand av vården. Sveriges narkotikapolitik är moralistisk och förlegad och i princip all progressiv forskning talar för att den måste avskaffas för en mildare avkriminaliseringspolitik. Köpenhamn är på rätt väg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.