Skolnedläggelser!

Jag har ingen aning om vad som står i tjänstemannaförslaget om skolnedläggelse men det känns som en repris på reprisen. Sofiehemsskolan har varit nedläggningshotad så länge jag kan minnas. En nagel i ögat på socialdemokraterna/skolkontoret (svårt att se skillnaden).

Ett annat ämne är naturligtvis Backenskolan. Att skolor är populära tas till intryck att de ska läggas ner. Musikklasser och starka föräldrar verkar vara en oönskad kombination.

Jag är i och för sig inte förvånad. Den berömda skolutredningen ledde till att "stora extra" pengar satsades på att bygga om Kolbäcksskolan långt över vad som sas från början.

Spara inte på barnen är budskapet från lärarförbunden. Vad är budskapet i Umeå Kommun? Spara på barnen?

Nu är det hög tid att reda ut varför skolan i Umeå är så extremt mycket dyrare än vad den är i flesta kommuner i Sverige. Vad är det som drar så stora pengar? Vad innehåller den stora övrigt posten? Ska barnen behöva betala för administrationen? Alla pengar som absolut inte behövs i överbyggnad ska ut i verksamheten.

Ett klarläggande av vart pengarna tar vägen är inte en dag för tidigt!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Bybo

    Intressant att du bara nämner skolorna i Umeå. Inte ett ord om Rödåsels skola. Ni betongmänniskor förvånar mer och mer! Tar ni någongång bilen och kör runt i kommunen eller cyklar ni bara runt på torget?

    Rödåsel är en kanonskola som behövs för att bygden ska fortsätta att utvecklas.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Notera att det även finns andra skolor som jag inte nämnde. Sofiehem och Backenskolan fick bli exempel på skolor som har varit förföljda i åratal av socialdemokraterna.

    Delar helt Ola Nordebos synpunkter i ledaren idag kring vikten av att byarna kan fortsätta att leva genom att skolan finns kvar. En trovärdig politik kräver omsorg även Rödåsels intressen. Ska försöka att trycka in ett Rödåsel i bloggarna framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.