Yes, Irland sa JA!!!!

Ett steg närmare Lissabonfördraget när Irland röstade ja. Nu väntar alla med spänning på underskriften av den Tjeckiska presidenten Vaclav Klaus.

Visst är det märkligt att presidenten vägrar att skriva på det som parlamentet (2 kamrar) har beslutat. Baktanken lär vara att vänta ut nästkommande val i Storbritannien. Allt tyder på att Tories övertar makten. Britterna skulle sedan kunna sänka Lissabonfördraget i en folkomröstning.

Den som lever får se!

 

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. leif

    Visst är det märkligt att medborgarna i EU inte får rösta om något sånt här, utan det är något politikerna stoppar ner i halsen på oss. Att ni inte skäms!

  2. Britt-Marie Lövgren

    Fler eller färre folkomröstningar? I den svenska modellen är folkomröstningar ganska sällsynta. Rusdrycksförbud, Högertrafik,ATP, Kärnkraft, Eu-inträde och EMU.

    Frågor avgörs istället i allmänna val. Väljaren röstar på en helhet. Ett helt program som hänger ihop.

    En representativ demokrati, där valda företrädare har tid att sätta sig in i komplexa frågeställningar. Gör de valda fel bör och kan de avsättas – om nu folkflertalet tycker detta.

    Den pågående fördragsdiskussionen i EU har pågått i åtskilliga år, egentligen under hela detta sekel, så det har funnit både tid och möjlighet att byta politiker.

    Varken valresultaten till svenska riksdagen eller EU-parlamentet antyder att det finns en utbrett och djupt förankrat missnöje på den här punkten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.