Nordebo om inlandet!

Sitter i Strasbourg på Europarådet och har just gjort ett inlägg om Umeå som ett exempel på en kreativ stad i norra Sverige som lyckats bli Europas Kulturhuvudstad 2014. En polack presenterade en rapport om "Kreativa städer.

Lite sent läser jag nu Ola Nordebos lördagskrönika om inlandet. Allt finns där men framtiden ser allt annat än ljus ut. För ytterligare någon vecka sedan var jag med när Kommuninvest diskuterade den ekonomiska ställningen för mindre kommuner i Norrlands inland. Då liksom nu konstaterade jag att lösningen för en liten kommun är inte att gå ihop med en annan liten kommun.

Lösningen måste vara att bilda en större starkare enhet. Skåne och Västra Götaland har helt klart stärkt sin position i Sverige och utomlands när de bildade sina nya storregioner.

Politiker i Norrland måste våga gå före och peka på nya lösningar. Det går inte att lösa nya problem med gamla lösningar. Det är hög tid för att tillsammans i en större regionen diskutera Norrlands framtid.

Ensam är inte stark men tillsammans kan vi göra underverk!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.