Sofiehemsskolan lever farligt som vanligt!

Skolmoden kommer och går uppenbarligen. Förr fanns det en idé om att små barn mår bäst av att gå i "småskolan" så nära hemmet som möjligt. Att det var en absolut fördel att kunna promenera på "bilsäker" väg. Tryggt, säkert och småskaligt var utgångspunkten för lågstadiet.

Idag är det tydligen tvärtom. Småbarn ska gå på stora skolor. Det är bättre för dem om det finns många äldre kamrater (och gärna längre till skolan).

Jag tror inte alls på den senare linjen. Lika självklart att förskolan ska kunna erbjudas i närheten av bostaden (under förutsättning att det är ett relativt tätbefolkat område), lika självklart borde det vara att småskolan finns där.

Att sedan föräldrar väljer olika genom att själv prioritera en viss friskola är en annan sak. Men det kanske hänger ihop. Om det inte finns en skola i närområdet blir det naturligare att välja en friskola istället.

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.