Extra budgetpengar ska gå till Sofiehemsskolan!

Pengar måste öronmärkas till att bevara Sofiehemsskolan!

Efter dagens redovisning av elevtalen ter sig idén om nedläggning av Sofiehemsskolan allt mer obegriplig. En fungerande skola med fungerande elevunderlag.

Att Ålidhemsskolorna saknar elevunderlag var känt redan när "nya Ålidhemsskolan" var under planering. Ett av skälen för att bygga ut den angavs att annars kommer eleverna från Tomtebo att försvinna till friskolor. Att Kolbäcksskolan under åratal har ett väldigt sviktande elevunderlag var ett argument som det uppenbarligen blundades för.

Denna gången handlar det om 113 elever från Sofiehemsskolan. Det finns säkert någon friskola som är beredd att ta över Sofiehemsskolan om kommunen bestämmer sig för att lägga ner. Utifrån den insikten är svaret enkelt. Bevara Sofiehemsskolan.

Det regnar manna från regeringen. Nu hänger det på viljan hos de styrande partierna.

Etiketter:

5 kommentarer

 1. Britt-Marie Lövgren

  Svar till Lisbet Olofsson (2009-10-19 07:59)
  Eller tvärtom, varför straffa de småbarnen. Nu finns det nya pengar som ska användas med förnuft. Inget kan väl vara mer förnuftigt än att satsa på just de små. Alternativet är ju att just dessa inte för något.

 2. Linda

  Håller med Britt-Marie! Små barn ska gå på små skolor. Vi ska precis flytta till Sofiehem och en anledning är den lilla skolan. Vi bor nu på Tomtebo och jag tycker det är på tok för många barn på skolan! Sofiehem verkar dessutom påbörja generationsskifte och många barnfamiljer vill dit.

 3. Linda

  Håller med Britt-Marie! Små barn ska gå på små skolor. Vi ska precis flytta till Sofiehem och en anledning är den lilla skolan. Vi bor nu på Tomtebo och jag tycker det är på tok för många barn på skolan! Sofiehem verkar dessutom påbörja generationsskifte och många barnfamiljer vill dit.

 4. Johanna

  Tycker att det känns skönt att några i nämnden verkar kämpa för Sofiehemsskolan, även om jag önskar att de jag röstar på ändrar sig. Jag är rädd att det gått prestige i detta mellan blocken.

  Renoveringar har skjutits på år efter år för att nu användas som ett argument för att lägga ner. 2005 andades vi ut sist. En byggnadsordning gjordes senare som visade på skolans kulturhistoriska och sociala värde och där fanns visioner för området. 2008 Målades skolan om, renoverades utvändigt, fick nya tak och takavrinning sågs över -Jag såg en framtid!. Nu ska vi kämpa igen, jag blir så besviken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.