Anders Borg på SKL!

Då sitter vi här allihopa. Synliga Umeåpolitiker är Holmlund, Rönnmark, Sellström, Spiric och undertecknad (har inte sett Ågren han kanske också är här), Platsen är Vasateatern, Stockholm och evenemanget är ordförandedag för alla kommun- och landstingsordförande + politiker med ledande befattning på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Jag tillhör den senare gruppen.

Anders Borg är en av huvudtalarna i år liksom förra året. Läget i år är betydligt mycket bättre än förra året, Ingen depression eller härdsmälta. Men den svenska ekonomin har flyttats tillbaks ett antal år.
 
Kina har en ökningstakt i ekonomin med 15 % – jämför det med Sverige. Vad Sverige gör på 100 år gör Kina på 20 år när det gäller ekonomisk ökningstakt. Det är klart att det påverkar oss och världsmarknaden. Kina är nu Världens största biltillverkare.
 
Arbetsmarknaden är den största utmaningen för Sverige.  Arbetslösheten ökar från 8,5% till 10,7% enligt prognos för 2010.
 
Nu handlar det om att stärka den inhemska efterfrågan för att få fler människor i arbete. Det går inte att spara sig ur krisen. Det gäller att hålla hjulen rullande. Välfärdskontraktet ska hållas.
 
De extra statsbidragen till kommunerna är ett exempel på detta!
Etiketter:

En kommentar

  1. lf

    Du Britt-Marie.Här skall vi öka produktionstakten i alla länder.Jag förstår att det är för att få ned arbetslösheten.Men detta tär på våra ändliga resurser.
    Britt-Marie går du i täten för att vi ordentligt skall sänka vår levnadsstandard och ge de fattiga och miljön en chans.
    Inga andra politiker är trovärdiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.