Chockräkning i december!

Hotet mot kulturen kommer från Statens pensionsverk (SPV)! "Straffskatterna" mot kulturinstitutioner måste stoppas! När reglerna för statliga tjänstepensioner ändras retroaktivt står kulturen med tvättad hals.

Nyheten slog ner som en bomb att dans- och musikinstitutioner måste slanta in mer pengar i statliga tjänstepensioner. Hur ska dessa totalt för hela landet 37 miljonerna betalas?

Några pengar på kistbotten finns knappast inte. De pengar som delas ut i verksamhetsstöd går omedelbart till kulturverksamhet. Ingen har räknat med att Statens Pensionsverk har överraskningar i rockärmen.

Om inte kulturministern och/eller kulturutskottet omedelbart vidtar åtgärder så kommer kommuner och landsting tvingas ta upp börsen. Pengar som förmodligen redan är intecknade för skola, vård och omsorg.

Det enda rimliga är att regeringen löser problemet. Kulturen behövs i hela landet. Chockräkningen kommer att slå hårt mot de små institutionerna utanför Stockholm. I sak är det naturligtvis riktigt att tjänstepensionerna höjs men då krävs det också att bidragen ökas i motsvarande grad.

Hela Sverige vänter på kulturminister Lena Adelsohn Liljeroths besked!

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.