I nöd och lust, till döden skiljer oss åt!

Diskussionen om att gamla makar ska få bo ihop även om den ena har stort vårdbehov har satt igång på allvar. Én jättefråga för de som berörs men en ickefråga för de flesta kommuner. Idag tog Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till orda och hävdade att det blir för dyrt.

För ett antal år sedan antog kommunfullmäktige i Umeå rätten för makar att fortsätta att bo tillsammans även om den ena får stora vårdbehov. Igår skrev folkpartisterna Jan Björklund och Barbro Westerholm en DN-debatt artikel i samma ärende.

Umeå är sannolikt en av föregångskommunerna i landet i frågan och det kan vara av intresse för umeåborna att få en redovisning av hur beslutet har fallit ut i den s.k. verkligheten.

Svaret på frågan kommer på kommunfullmäktige måndagen den 30 november.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.