Egenmakt – mot diskriminering!

Alla människor i Sverige måste ha rätt till arbete och egen försörjning. Det borde vara en självklarhet. Bra språkkunskaper är en förutsättning för jobb och försörjning och för detta behövs – bättre svenska för invandrare.

Invandrare och flyktingar som har kommit till Sverige är i mycket högre grad än infödda svenskar är arbetslösa. Under de socialdemokratiska åren tog det i genomsnitt 7 år innan en utlandsfödd fick ett jobb. I genomsnitt!!!

Hur är det möjligt att Sverige har misslyckats med den viktigaste uppgfiten, att ge alla möjlighet att kunna försörja sig själv. Istället för att vara beroende av bidrag.

Fler måste få möjlighet att starta företag, fler måste få chansen att genom microlån kunna starta sitt eget företag. Sverige behöver fler företagare och det finns många som vill starta men får inte chansen.

Lyssnade häromdagen till Fritz Sprung (känd från ALMI etc) som presenterade ett framtida projekt för att ge fler invandrarkvinnor arbete och försörjning, Arbetslösheten bland invandrarkvinnor är extremt hög. Jämställethetsfrågan måste vara lika viktig oavsett vilket land jag är född i. Förhoppningsvis kommer projektet igång under 2010.

Det finns mycket att arbeta med i politiken i Umeå.

 

 

 

 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Ulrica

    En viktig sak som B-M tar upp är att samhället/politiken inte får glömma att jämställdhetsfrågor också ska gälla för invandrarkvinnor. Därför är det gott att läsa om insatser som förhoppningsvis ska stärka deras möjligheter att själva kunna försörja sig och därigenom också kunna göra sina egna livsval!

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Peps (2010-02-20 16:03)
    Ny lag gör som träder ikraft 1/12 2010 ger arbetsförmedlingen i uppgift att lösa frågan inom två år. Motivationen sjunker för varje år och det gäller att ta tag i frågan när motivationen är på topp.

    Alla kommer säkert inte att klars på två år men jämfört med idag kommer det att bli en stor förändring. Dessutom förändras utbetalningsrutioner och stöd betalas individuellt till kvinnor och män. Idag går även kvinnas stöd många gånger direkt till mannen. Ett något egendomligt system år 2010.

  3. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-02-20 20:02)
    Att kämpa för att alla ska få arbete och inte stoppa undan människor i evig arbetslöshet är en av regeringens huvudfrågor. Ny lag träder i kraft den 1/12 där målsättningen är arbete inom två år och att stöd ska utbetalas individuellt dvs till både kvinnor och män. Många kvinnor saknar idag egna medel eftersom de går till mannen.

    Statistiken talar sitt dystra språk. Det är mycket svårt för en person född utanför Europa att få ett arbete i Sverige. Det måste till en förändring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.