Påhopp från Frankrike!

Britt-Marie Lövgren ledamot av utskottet Social Sammanhållning i Europarådets Congress,

Allt ska diskuteras – från migration och hur alla innevånare i en kommun (oavsett bakgrund) ska känna sig delaktiga till – hur tiden används.

Något förvånad blev jag när Frankrike förklarar att Sverige klappade ihop på 70-talet när de fria affärstidslagarna togs. Sedan dess har svenskarna blivit helt utmattade av möjligheten att shoppa jämt och det har inneburit att svenskarna arbetar mycket mindre än andra länder. Öppna affärer innebär undergång för samhället.
 
En helt sanslös skröna.Men det blev en möjlighet för mig att förklara en del av det svenska socialförsäkringssystemet, föräldraledighet, vård av sjukt barn mm. Att uppåt 90% av alla barn går i förskola. Att det svenska samhället är uppbyggt på att både kvinnor och män arbetar.
 
Det finns gott om förutfattade meningar och det tål att tänkas på även ur svenskt perspektiv.
 
 
 
 
 
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.