Ny rektor för Umeå Universitet!

Efter ett väl förrättat värv är jag nu på hemväg från Strasbourg. En tuff dag i kammaren då jag har övertygat Europas kommun- och landsting/regionpolitiker om att jämställdhet är en viktig fråga som måste följas upp noggrant i framtiden,

Att vi som arbetar på det lokala planet är särskilt lämpade för att se till att fler politiker är kvinnor och mer makt utövas av kvinnorna, Alla höll inte med mig men i stort sett alla röstade för förslaget.

Ser på webben att Umeå Universitets rektortillsättning i stort sett är klar (även om det inte är formellt klart). Ett stort grattis till Lena Gustafsson med förhoppning om att det goda samarbetet mellan kommunen och universitetet ska fortsätta framöver.

Umeå behöver ett starkt universitet och universitetet behöver ett starkt Umeå. Endast det bästa är gott nog för framtidens student. Lena blir en av nyckelspelarna.

Varmt välkommen!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.