Smutsig värre och värre kommer det att bli!

Kommunstyrelsens ordförande i Umeå Lennart Holmlund har återigen lyckats göra sig rubriker genom att vara oförskämd mot en umeåbo tillika en politisk motståndare.

Åsa Ögren som sannolikt kommer att efterträda Lennart när den dagen kommer, ger i dag sin syn på saken – "var och en får skämmas för sig själv".

Uppenbarligen är måttet rågat även för de egna. Att det är på det sättet har i och för sig varit tydligt allt sedan TV-inslaget om när Lennart på alla tillgängliga sätt försökte störa ut SSU-ordföranden Jytte Guteland i höstas.

För oss som är verksamma i politiken i Umeå är inget utav detta nytt. Att makten byggs upp genom att misskreditera motståndaren i rena personangrepp. Bloggen har bara gjort det som tidigare gjordes under täcket numera synligt för alla på webben.

Åsa Ögren tar alltså kraftigt avstånd mot detta och därmed också från Lennart Holmlunds ledarskap, där personangreppen onekligen är en stor del.

För även om hon säger att Lennarts blogg är hans privata åsikter är det onekligen svårt att veta – i synnerhet för oss som står utanför partiet, när Lennart Holmlund är Lennart Holmlund eller när Lennart Holmlund också är Lennart Holmlund, om ni förstår vad jag menar.

Sannolikt är Lennart Holmlund alltid Lennart Holmlund vad än Arbetarkommunen och Åsa Ögren tycker.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.