”Rasistmålen!

Sverigedemokraterna i Umeå bekänner färg. Nu handlar det om ett medborgarförslag där de ogillar målet om att fler utomnordiska medarbetare ska anställas.

Tvärtom mot vad Sverigedemokraterna inser är det just för att höja kompetensen som det behövs fler invandrare i verksamheten. Personer med annan bakgrund och som dessutom har en bra utbildning. Alla vet att det är svårare för en invandrare att få ett arbete än för en infödd svensk. Umeå Kommun ska även fortsättningsvis vara aktiv i sin rekrytering. Gärna fler med invandrarbakgrund som dessutom har kompetens som andra saknar.

Jag vågar påstå att det inte finns något parti inom Umeå Kommunfullmäktige idag som stödjer Sverigedemokraternas förslag.

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Fredrik Gustafsson

    Har du tänkt på att om du inte skrivit detta inlägg hade endast de i fullmäktigegruppen med berörda vetat om det. I och med att du skriver detta inlägg så gör du reklam för deras komunpolitiska inriktning. Om du istället inte hade skrivit hade ingen läst eller brytt sig. Låt de hålla på att bråka i sin tystnad istället. Men jag delar åsikterna i ditt raka inlägg annars. Umeå Kommun ska vara ett föredömme för övriga arbetsgivare, när det gäller etnisk mångfald och jämn könsfördelning m.m.

  2. Maria Lindvall

    Till Fredrik: Jag tycker det är bra att Britt-Marie lyfter fram förslaget till allmän kännedom. Det visar att hon tror på kommunmedborgarnas egna kritiska tänkande och att de alltså bäde har rätt att få veta och kan fatta egna beslut om vilka åsikter de har. Hennes inlägg är ju ett stöd både för de som är och de som inte är insatta i politik sedan tidigare. Detta är inte att göra reklam. Det är att bedriva politik mot Sverigedemokratin och det gör hon rätt i, tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.