Förbifart Umeå?

Inte för att jag vill väcka den björn som sover men idén att tvinga Stockholms-kommuner att folkomrösta om infrastrukturinvesteringar kan bli verklighet även i Umeå.

Ett liknande möjligt scenario: Vänsterpartiet och Miljöpartiet kräver folkomröstning om att bygga Umeåprojektet eller om pengarna skulle gå till en rejäl utbyggnad av gratis kollektivtrafik till alla som bor inom Umeå Kommun.

Bra skulle nog många tycka men problemet med trafiken och avgaser i centrala Umeå skjuts helt klart till framtida generationer. Trafiken skulle fortsatta gå rakt igenom Umeå. Ringleden blir inte av.

Lennart Holmlund sitter på läktaren med bakbundna händer (och förmodligen också munnen igentejpad), medan Mona Sahlin gör upp med Ohly och Wetterstrand om en folkomröstning. Det kommunala självstyret har upphört att finnas om en rödgrön-regeringen ska bestämma vad kommunerna ska tvingas folkomrösta om. Tanken på en sammanhållen infrastruktur har uppenbarligen övergivits. Det kan bli lite vad som helst. Miljöpartiet som motsätter sig Umeås tillväxt och kommer säkert att hitta på något som hämmar tillväxten för gott.

Tycker du verkligen att detta är en bra idé Lennart? Är det en attraktiv framtiden att sitta på läktaren med bakbundna händer (och tejp för munnen)? Tur att du även fortsättningsvis kan lita på Alliansregeringen!

(Alliansregeringen gör stora satsningar i storstadsregionerna. Den så kallade Stockholmsöverenskommelsen får 100 miljarder kronor. Hit hör Förbifart Stockholm, Mälarbanan, Citybanan och Norra länken).

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.