Sexköpare från Umeå tvingas att böta!

Sexköpslagen sägs ibland vara en tandlös lag. Det är få som döms. Nu har en Umeåbo uppenbarligen utmärkt sig. Mycket elände här i världen handlar om handel med kvinnor och barn.

Trafficing, människohandel över gränserna skulle inte förekomma om det inte fanns köpare. Att det finns mycket pengar att tjäna för "hallicken" visar på en "lönsam bransch" för alla utom kvinnor och barn, de som tvingas utföra tjänsterna.

Ett ökat samarbete krävs (och finns på många håll) mellan polis, taxichafförer, hotell, restauranger och andra som har uppgifter om var sexköpen pågår. Det finns många liv att rädda och mycket lidande som kan förhindras.

Umeå kan gå före och göra skillnad! 0-tolerans mot sexköp!

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. gertrud

    Trafficking (menar du människohandel för sexuella ändamål?) och sexköp är två olika brott. Varför talar du inte om sexköp i allmänhet, oavsett om sexköparen köper en prostituerad från Sverige i Sverige eller en prostituerad från Ghana i Sverige. När man väljer att bara prata om trafficking som värre sortens handel så legitimeras ni/du sexköp av s k ”svenska” prostituerade. Det verkar som om det råder bristande kunskap eller så kanske ni inte anser att vi borde erbjuda prostituerade männsikor (oavsett vem det är) en väg ut. För enligt liberalismen så är prostitution ett fritt val, eller

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till gertrud (2010-05-17 15:28)
    Nu slog du huvudet på spiken: Utan sexköpare ingen trafficking. Det ena förutsätter det andra. Alltså måste jakten på sexköpare intensifieras.

    Folkpartiet liberalerna anser inte att prostitution är ett fritt val. Men du verkar mest intresserad av den politiska retoriken framför att ta strid mot allt vad könshandel heter!

  3. Gertrud

    Näe, den politiska retoriken är för min del totalt ointressant. Mitt intresse för medmännsikor är starkare. Jag anser väl att du driver en luddig retorik igen. Trafficking – vad menar du med det? Vet du vad du avser med det? Alla personer som köps och som förväntas utföra sexuella tjänster är inte offer för ”trafficking”. När du väljer bunta ihop begreppen så gör du pro-prostitutionsivrarna (typ motsvarande liberala i ex. Nederländerna) en stor tjänst. De väljer att fördöma s k ”trafficking” men OK:ar legaliserade bordeller. En semantisk vurpa som förtrycker människor i nöd. Tala ur skägget!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.