Fler kvinnliga artister i Umeå!

Dagens snackis är onekligen bristen på kvinnliga artister dvs. ensidig upphandling av manliga nöjesartister. Helt uppenbart saknas det genusperspektiv när det gäller artisteri, dessvärre även i Umeå.

Nöjesavdelningen är normalt ingen kommunal fråga. Men om det är kommunala pengar inblandade blir naturligtvis läget ett annat.

Av gammal vana är det männen som kommer i första hand (det vill säga får artistjobben) när skattepengar läggs på nöjesartister i Umeå.

Hög tid för ett omtänk. Det saknas inte kompetenta kvinnor varken på artist eller något annat område. Det handlar om att ta bort skygglapparna som stänger dem ute.

Upp till bevis! Umeå kan bättre! Även kvinnliga artister måste få jobb i Umeå!

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. john

    Kvalitén ska avgöra, inte könet och som det är nu så finns det fler kompetenta män som artister som drar mer folk….

  2. Arrangörsvän

    Har du provat att boka artister år 2010?

    Nämn 10 aktuella kvinnliga artister som drar folk tack. Du lyckades inte? (OK säg inte Robyn och sådana som absolut inte går) Vi låtsas som att du lyckas…

    Räkna med att ca 70% av de du räknade upp är uppbokade/vill inte/för dyra. Så fungerar det.

    Tragiskt att inte Umeå kan STÖTTA arrangörer bättre. Detta är inte första gången… Det är inte arrangörers fel hur branschen ser ut, arrangörer behöver STÖTTNING. Kasta skit i VK verkar du och andra politiker vara bra på, men hur mycket kraft lägger du på att träffa arrangörer och sätta sig in?

  3. Leifl

    Ibland undrar man vilka sorts politiker som styr Umeå? Är du verkligen allvarlig Britt-Marie?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.