Staden mellan broarna – omtaget i full gång!

Ska Umeå till slut få ett världsberömt landmärke i form av ett kulurcentrum, hotell, saluhall, restauranger, utefik mm mm allt i en och samma byggnad nera på kajen?

Ja något åt det hållet presenterades tidigre i dag för Umeås ledande politiker. Att göra något storslaget på kajen som också blir hela Umeås mötesplats. Tanken hisnar.

Folkpartiet är väldigt tydliga med att vi vill dra vårt strå till stacken för att få tillstånd "Staden mellan broarna". Om det kommer att innebära att bibliotektet får en ny placering så är vi beredda att diskutera det.

Umeå behöver ett nytt beslutstempo. Om detta ska bli klart till 2014 är det hög tid att sätta igång snarast.

Tärningen är kastad!

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Detta jätterprojekt vid kajen med kultur, kommers och hotell flyttar centrum åt älven. Dvs från Nannakvarteret med sitt jätterprojekt av idrott, kommers och hotell. Något av projekten får svårt att få sin kommersiella del att bli lönsam om de ska förverkligas samtidigt. Och då faller det projektet. Politiken i Umeå måste välja vilket som är viktigast att få klart till 2014. Annars riskeras båda att spricka pga att privata aktörer inte vill ta risken att kliva av för sent. För min del är det givet att idrotten, här simningen, på Nanna, flyttar på sig, dit den integreras bäst, på IKSU-området.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.