Umeå åt umeåborna

Men nog är det lite bakvänt, som kommunens tjänstemän resonerar, att uppvärmda bänkar gör busskurarna till samlingsplats för alltför många människor (läs: missbrukare). Och att bänkarna därför ska förbli ouppvärmda, trots att Umeå Energi är villig att betala strömmen.

Om detta har jag just skrivit en interpellation till Tekniska nämndens ordförande (vem det nu blir).

 
En förlängning av resonemanget vore att inte bara ta bort värmen i bänkarna, utan även bänkarna som sådana. Och själva busskurarna. Då skulle risken för asocial samling helt elimineras.
 
Men resenärerna då? De tycker förstås om att sitta varmt i väntan i bussen, och Umeå kommun vill ju så gärna att vi ska åka kollektivt. 
Dessutom: även missbrukare behöver någonstans att värma sig.
 
 
Alltså gör om och gör rätt
 
Värm upp bänkarna och se till att även missbrukare har någonstans att ta vägen.
 
 
·        Hur ser du som ordförande i Tekniska nämnden på detta?
(vet ej om det är den nya eller gamla som ska svara).
 
 
För Folkpartiet liberalerna
 
 
Britt-Marie Lövgren
gruppledare (FP)
Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Lena Strömberg

    Fin tanke, tycker jag.
    Den här symptombehandlingen som bedrivs har väl man sett förr. Vart ska ”dom” ta vägen de där missbrukarna. Vore bättre att lägga krut på missbruket i sig. Men självklart behöver alla människor varmt och skönt om baken när kylan sätter in.

  2. Berit Bylund

    Jag tycker kommunen ska se över Vasaplan överhuvudtaget. Det är avskavt, trasigt, buckligt, liksom glömt. Äckligast är sopkorgarna – byt! En tvärgrupp från byggnads, kultur och teknik kan väl gå runt med kamera och verkligen betrakta busskurerna med omnejd noga. Adjungera förre stadsarkitekten Hans Åkerlind som var med när Vasaplan föddes. Och nån professionell konstnär, tycker Berit på Berghem.

    Hälsningar från Berit på Berghem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.