Konkurrensverket nästa!

Nu är det hög tid att kontakta Konkurrensverket. Hur gick det egentligen till när Skateparken byggdes i Umeå?

Hur är det möjligt att kommunfullmäktige beslutar att det får kosta knapp 5 miljoner kronor för att sedan Tekniska nämnden kommer på att det kanske behövs ytterligare 3 miljoner –  samtidigt som det uppenbarligen redan stod klart att projektet skulle överskrida även den senare ramen med råge.

Enligt Västerbottensnytt handlar det totalt om mer än 11 miljoner kronor. Om alla projekt Umeå har i sin budget hanteras på samma sätt är Umeå väldigt illa ute. Har den politiska delen av beslutsverksamheten överhuvudtaget någon betydelse och vem gör egenligen vad?

För att reda ut ärendet med Skateparken bör kontakter tas med Konkurrensverket. Var det i enlighet med lagen LOU Lagen om offentlig upphandling?

Jag har idag skickat in en fråga till kommunstyrelsens ordförande Lennart Holmlund där jag efterfrågar initiativ ifrån honom i syfte att uppmärksamma Konkurrensverket på den märkliga Skateparks – affären.

Det ska bli spännande på måndag att höra vad Socialdemokraterna har för tankar om allt detta.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.