Sluta vräka barnfamiljer!

Nu har det hänt igen. En barnfamilj har blivit vräkt. Tvärsemot alla beslut mm.Hur är det möjligt att politikerna körs över igen? Om detta har jag ställt en fråga till Socialnämndens ordförande Eva Andersson. Svar kommer på kommunfullmäktige på måndag.

 

Vräkt barnfamilj
 
Nu har det hänt igen det som aldrig mer skulle hända i Umeå. En barnfamilj är vräkt och ingen tycks i dagsläget vilja ta ansvaret för det som har skett.
 
Socialnämnden har tidigare uttalat att vräkning av barnfamiljer inte ska ske.
 
 
·        Varför har vräkningen genomförts emot Socialnämndens – tidigare beslut om att barnfamiljer inte ska vräkas?
 
·        Vilka åtgärder kommer du att vidta för att detta inte upprepas?
Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Conny Forsström

  Det är konstigt att högern jobbar så hårt för att privatisera och avreglera bostadsmarknaden, för vräkningar av barnfamiljer lär INTE minska hos privata värdar! Vad gör FP för att upprätthålla allmännyttan? Inget!
  Sedan håller jag med om att det är en skandal och fruktansvärt att en barnfamilj hamnar på gatan. Det får bara inte ske!
  Men det lär bli fler vräkningar med den framtida bostadsmarknaden som ni inom högern jobbar för, Lövgren! Högern torde vid det här laget veta att privata vinstdrivande företag aldrig tar socialt ansvar, de bryr sig endast om vinstmaximering!

 2. NN

  I relationer där någon har försörjningsansvar och befogenheter att fatta beslut för andra finns utrymme för försummelse och övergrepp, särskilt när alternativ försörjning saknas. Den som försörjer har makt. När politiker t.ex. beslutade att erbjuda misshandlade hemmafruar försörjningsstöd, flyttades makt från fruarnas män till tjänstemän. Med makten flyttades också nämnda utrymme – i dag stannar människor i relationer med tjänstemän bara för att överleva. Det är detta monopolistiska ”maktutrymme” som ni politiker behöver minimera, så att en sund maktbalans skapas. Och det är riksdagens ansvar.

 3. NN

  Forts. ”Barn gör inte som föräldrarna säger utan som föräldrarna gör.” Det är sant även i fråga om andra relationer. Kvinnan efterfrågade stöd och lyckades inte ta sitt ansvar när personalen inte gjorde det. I artikeln sägs inget om personalens förutsättningar, men också deras misslyckande kan delvis ha orsakats av ”försörjaren”, chefen, som i sin tur är beroende av kommunpolitiker som organiserar arbetet och är beroende av regeringen… Lösning i varje instans: (1) Förutsättningar för ansvarstagande identifieras. (2) Förutsättningar ges. (3) Goda insatser belönas och mandat återtas vid behov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.