Kulturmötenas hus

Finalen på en lång diskussion. Idag ska klubban falla för att förverkliga byggandet av kulturmötenas hus. Innehållet baseras bl. a. på ett nytt bibliotek. Staden mellan broarna ska nu äntligen bli av. Staden rustar sig inför Kulturhuvudstadsåret 2014.

Att bygget kommer att innebära ett betydande nytänkande är ställt utom allt rimligt tvivel. Att det skulle finnas två bibliotek med några 100-meters avstånd är naturligtvis en orimlig tanke. Ett spännande projekt, en händelse som kan betraktas som historisk med tanke på hur otroligt svårt det är att fatta beslut i Umeå.

Det behövs ett nytt beslutstempo i Umeå. En diskussion som pågått i 20 år är nu påväg till beslut. Umeå befäster därmed sin ställning som en mycket spännande stad där allt kan hända och allt är möjligt.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.