Holmlund vaknar sent

 

Sent ska syndaren vakna skriver kommunalrådet Holmlund i sin blogg. Undertecknad och FP-ledaren Jan Björklund är adressater. Det faktum att Björklund erkänner behovet av att ytterligare komma tillrätta med tveksamheter i det reformerade skolsystemet – hos friskolor likaväl som kommunala skolor – anges som skäl.
 
Men Folkpartiet ser fördelarna i systemet med friskolor och många utbildningsanordnare. Nu som tidigare. Härvidlag har inget ändrats. Regelförändringar i syfte att lösa problem ändrar inte på denna grundsyn. Och verkligheten talar för att friskolorna betyder mycket för den svenska skolan, för eleverna och för föräldrarna. Och inte minst för landet.
 
Både nationellt och i Umeå har Holmlunds eget parti Socialdemokraterna motarbetat denna utveckling att ihärdigt arbetat för att behålla det kommunala utbildningsmonopolet
 
En annan sak är som sagt att det är viktigt att ställa tuffa krav. Och att täppa igen kryphål som lockar oseriösa skolor att tumma på utbildningskvaliteten. Det är inte kontroversiellt. Det är inte att tänka om. Det är naturligt.
 
Nej, den omtänkande syndare som Holmlund syftar på är nog hans eget parti. Som först motarbetade friskoleidén ihärdigt, sedan accepterade den motvilligt. Och nu uppenbarligen vill behålla den. Eller?
  
Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Leif

    Alliansen drar åt svångremmen för arbetslösa och sjukskrivna medan man slänger bort pengar på jobbcoacher och friskolor utan att ens tänka på regelverk. Det är för mig helt absurt när man tänker på det. Eller hur?

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Leif (2011-02-25 15:47)
    Det bästa sättet för att förhindra arbetslöshet är en bra skola. Att tidigt få lära sig läsa och skriva är ett måste. Friskolorna har inneburit ett uppvaknande för alla. Inte minst har serien 9A visar på att allt är möjligt bara viljan finns.

  3. Leif

    Så politiskt att prata om något helt annat. Jag har två bra exempel. En kompis till mig har varit sjukskriven några år nu. Får minimalt med hjälp för staten. Kompisen blev sjukskriven när den utbildade sig. Vem får hjälpa kompisen, jo jag, staten vill inte hjälpa till. Så för att kompisen ska kunna betala hyra, mat osv, då får kompisen låna pengar av mig. Britt-Maries Sverige i ett nötskal. Jag har en annan kompis, han har startat några friskolor runt om i Sverige. Han behöver bygga om sina lokaler, varför anlita byggarbetare när han kan starta en linje för byggarbetare, få betalt av staten och låta studenterna renovera fastigheten. Hur kan du stå bakom att sparka på dom svaga när ni formligen öser ut pengar på sådana som inte behöver mer pengar?

  4. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Leif (2011-03-01 14:32)
    Din kompis med friskolorna ”om han verkligen är din kompis” har säkert uppmärksammat att skolinspektionen inspekterar alla skolor i Sverige, såväl kommunala som friskolor. Det finns inga fribrev för någon.

  5. Leif

    Säger en del när du på två frågor inte vågar säga något om de sjukas tillstånd. Tystnaden tyder på att du skäms vilket du skall ha beröm för. Även om det helt klart vore bättre att du stod upp och vågade säga ifrån.

  6. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Leif (2011-03-02 08:15)
    Nej, jag kan inte bota din kompis. Jag är varken Jesus eller Gud eller kan bota sjuka.

    Som system betraktat bygger sjukpenningen på den sjukpenningsgrundande inkomsten (SGI) mer om detta kan du läsa på försäkringskasans hemsida. Inkomst och utbetalning hänger ihop fram till inkomsttaket.
    Jag kommer väl ihåg det från min egen studietid. Inget nytt under solen.

  7. Leif

    Precis, så för att min kompis blev sjuk under tiden som kompisen utbildade sig så är det mitt jävla ansvar att ta hand om kompisen? Fint Sverige du är med och skapar

  8. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Leif (2011-03-07 08:42)
    Hela sjukförsäkringssystemet bygger på inkomst. Byggdes upp av Socialdemokraterna och har funnits under lång tid. Det är alltså inte jag som har skapat systemet. Är det något parti som har en annan åsikt om detta? Just när det gäller inkomstsambandet i
    sjukförsäkringssystemet?

    Att Lövdén anser att det också bör gälla för dem som har hög inkomst och därmed kommer över spärrgränsen är väl inte riktigt det du argumenterar för?

  9. Leif

    Så bra att du tycker att folk får klara sig själv när det olycka gör att dom inte kan klara sig själv. Du är ett föredöme som politiker. Säga det du egentligen tänker. Hoppas du blir sjukskriven en dag, då lär du vakna.

  10. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Leif (2011-03-11 13:07)
    Är det din egen uppfattning som du skriver? Jag står inte för den åsikten. Att Socialdemokraterna har konstruerat ett sjukförsäkringssystem som inte ger din kompis någon sjukpenning kan du knappast lasta på mig.

    Sjukpenningssystemet är inkomstrelaterat idag liksom tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.