Vasaloppet nästa!

Startar bilen till Mora. Nu är det Tjejvasan som gäller. 3 mil på skidor ska väl inte vara någon omöjlighet. Det går på ren tjurighet.

Efter detta väntar Tjejvättern och Vansbrosim (tjej). Alltid kul att ge sig på nya utmaningar. Dagens utmaning i övrigt har varit Budgetberedning för Umeå kommun på förmiddagen.

Fram för allt handlar det återigen om att "Alla barn måste få möjlighet att lära sig läsa och skriva" tidigt dvs gå ur nian med godkända betyg och hur administrationen inom Umeå kommun fungerar. När det nu bara är en enda förvaltning bör det ju innebära stora förändringar i arbetets organisation.

Det finns fortfarande mycket kvar att förändra!

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Förändra då 15-timmarsregeln på dagis för syskon till nytt barn i familjen till valfrihet i tiderna. Det är barnet som får barnomsorgsplatsen och då ska inte arbetslöshet, skilsmässa eller ett lillasyskon göra att barnet behandlas olika och dessutom tvingas till en maxtid. Att en frivillig verksamhet som förskola ska ha tvingande bestämmelser i tider från politik och byråkrati hör inte hemma i svensk demokrati. Det gjorde inte heller så i Umeå på 70- och 80-talet. Denna valfrihet får Folkpartiet gärna driva på riksnivå, ni har ju ministrarna för barnomsorg och skola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.