Sommarjobb/brist på reaktion från ordf. Hans Lindberg!

Varför har Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden inte sett till att budgeten räcker till alla som är berättigade till sommarjobb (och vill ha det)? Helt obegripligt för mig att det är så tyst från ordförande Lindberg. Antalet berättigade kan knappast ha kommit som en nyhet eftersom ungdomarna har varit födda ganska länge vid det här laget.

Visserligen är Lennart Holmlund på semester men det betyder inte, det borde inte iallafall inte betyda att det är Tamara som nu styr verksamheten i hans ställe i Umeå.

Just nu har hon lovat förhandlingar med Holmlund om sommarjobben. Var är Hans Lindberg och Gymnasienämnden. Vilka åtgärder har den nämnden tänkt att vidta för att se till att alla får möjligheten?

Enligt den information som jag har fått – är tanken att alla ska med – men att det först måste klarläggas hur många som söker (för att få veta vad som fattas).

Självklart ska kommunen tillse att det finns sommarjobb åt alla som ingår i gruppen och som har sökt. På inslagen i Västerbottensnytt framgick helt klart att det kommer att bli många som blir utan om inget görs snabbt.

Tamara och Alliansen har sagt sitt men var håller Socialdemokraterna och framförallt nämndens ordförande Hans Lindberg hus?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.