Lärarna krav är berättigade!

Lärarna kräver ökade löner. Ingen grupp i Sverige har förmodligen över tid fått se sin lön rasa så mycket. Kommunaliseringen av skolan har för lärarna inneburit en väsentlig försämring.

Nu står Sverige i den positionen att intresset för att bli lärare är minimalt. Vem vill bli lärare om det går att tjäna bra mycket mer i andra branscher? Sverige behöver duktiga lärare och duktiga lärare vill ha en bra lön – så enkelt är det.

En kuriosa i sammanhanget är att Lennart Holmlund planerar att bemanna de offentliga toaletterna men att bejaka – signalera att Umeå avser att satsa mer på lärarnas högst berättigade anspråk att få mer i lönekuvertet vill han inte. 

Eller som lärarförbundets Birgitta Ljungberg säger – Var och en kan förstå att vi inte kan få 10 000 kronor på ett bräde men gapet måste börja tätas igen nu.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Oj vad du har skrivit sedan sist jag var in till dig. Roligt att se vilka tankar och funderingar du har.

    Vad som säkert känns tungt för läraran är bristen på egen tid på skolan utan man bör ta med sig väldigt mycket jobb hem som inte syns. Att rätta prov an ta lång tid och med nogrannhet som mest göra hemmavid.

    Du är välkommen att återgälda besöket.

  2. Jan-Erik Vahlström

    Jadu..må så vara att lärarnas krav kan vara berättigade. Jag trodde att arbetsmarknadens parter skötte detta.Det finns fler yrkesgrupper som också anser att lönen är för låg. Skall staten/kommunen börja gå in ochskjuta till pengar? En grupp som staten borde höja ”lönen” till är pensionärerna, men med sina låga inkomster betalar dom istället högre skatt. Så fungerar det nu i alliansens sverige.

  3. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-01-31 08:47)
    Sverige har ett giggantiskt problem om de som ska utbilda morgondagens vuxna inte ens söker till utbildningen.

    Givetvis måste det vara attraktivt att bli och vara lärare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.