Norrland – finns det?

Frågan i rubriken verkar kanske underlig – jag bor ju här, i Norrland, det är klart att Norrland finns!

Det frågor jag – och norrlandslänens riksdagsledamöter – kämpar med handlar väldigt mycket om frågan om Norrlands existens. Vem ska betala Europaväg 12, alltså det avsnitt som saknar fast mark, sträckan Umeå – Vasa? Vem drar ur proppen när det gäller beslut om Norrbotniabanan? Och, än en gång, vem hjälper till att öppna ögonen på tjänstemännen på kulturdepartementet, så att de förstår att Umeå vann prestigetiteln Europas Kulturhuvudstad 2014på egna meriter, inte för att i första hand ge nationalscenerna mer uppmärksamhet här i norr.
Pessimist? Jag? Inte då, men jag tror att det behövs ytterligare några miljoner droppar för att urholka stenen.
Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Erik

    Att ta ansvar är att våga investera för framtiden. Det vill oppositionspartierna men tydligen inte Alliansen.

  2. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Erik (2012-02-01 10:28)
    Det är aldrig försent att sätta igång med ett nytt liv. Själv har jag med viss framgång försökt att få till ett ändrad synsätt när det gäller EU:s sammanhållningspolitik, strukturfonder mm. Med en viss framgång på landsmötet.

    I Norrlandsfrågor finns det mycket att önska hos alla partier men tillsammans kan vi påverka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.