Hur går det med alternativen framöver?

Tekniska nämndens ordförande Lasse Jakobsson meddelar i Västerbottensnytt att Scharinska Villan kräver upprustning i storleksordningen 10 miljoner eller mer. Villan är till salu, enligt Jakobsson.

Jag delar uppfattningen att kommunen måste se över sitt fastighetsbestånd, men jag måste erkänna att det känns lite oroligt: var ska framtidens alternativa musik, klubbverksamhet, nyskapande… var ska den finnas? Hur ska Umeås nya avant-garde-scen se ut?
Jag ser verkligen fram mot att Kulturväven ska bli klar, men kulturstaden Umeå måste även i framtiden ha utrymme för fler uttryck och fler platser för olika kulturriktningar.
Den diskussionen måste vi ta, ju förr dess hellre. Väldigt förvånad över Vänsterpartiets utspel idag!
 
Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. john

    Mycket snack och lite verkstad från dig.
    Du lovade att ta upp varför de som är ansvariga för Kulturhuvudstadsåret behandlar lokala arrangörer så illa men, du gjorde aldrig det, tråkigt att du inte kan hålla det du lovar.
    Och nu då en av Umeås lokala och mest kända kulturskatter är på väg bort då öppnar du munnen…lite.
    Av det du skriver tolkar jag det som att du också vill få bort huset och istället ha aktiviteter någon annanstans, någonstans där operans kulturelit kanske kan gå(för den är ju den enda kultur som ska finnas här i stan).
    Ni kan ta kostnaden för att renovera Scharinska, strunta i att bygga en ny restaurang i ert gamla gym så får ni råd.
    Tråkigt att ni politiker aktivt arbetar för att få bort musiken och artisterna från Umeå.

  2. john

    Ni politiker struntar i Umeås musiker och arrangörer. Av det du skriver är det ju uppenbart att du gärna vill få bort Scharinska så att de som är där kan hålla till i utkanterna så ni och eran kulturelit får njuta av operan o kulturhuset i fred. Skäms……….

  3. Britt-Marie Lövgren

    Svar till john (2012-03-26 23:06)
    Vad vet du om vad jag har gjort eller inte? Låg retorik från din sida. Vänstern har nu tagit tillbaks att de vill sälja Scharinska – det finns ingen annan som överhuvudtaget har tänkt tanken – inte ens Vänsterpartiet om jag får tro VK.

  4. Britt-Marie Lövgren

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-03-26 22:56)
    Väldig konstig kommentar. Folkpartiet har stått upp för kulturen i alla tider. Ditt inpass om centern känner jag faktiskt inte igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.