Med Fru Gårman mot jämställdhet?

Umeå får sina första ”Fru Gårman”-skyltar i dagarna. Jag har absolut inget emot henne, men förundras över hur viktigt det är för somliga att se att man kan gå över en gata iklädd kjol. Frågan är om Fru Gårman främjar jämställdheten?

Personligen är jag mera imponerad av det barn som för ett antal år sedan och på Island undrade om presidenter verkligen kunde vara män. Detta när Vigdis Finbogadottir närmade sig slutet av sin andra mandatperiod – varje mandatperiod var 8 år – som president.
Personligen är jag också mera intresserad av reformer än av symboler.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Rätt ska vara rätt. Om du kommer med bra förslag och åsikter så ska du ha ett erkännande för dom. Jag tror inte heller ett dugg på att fru gårman främjar jämställdheten. Kanske dom akademiska feministerna tycker detta är viktigt. Dom kanske har som mål att dom skall bli 50/50.Man kanske skulle ha en könlös person med både byxor och kjol på samtliga skyltar. Vissa verkar ju eftersträva ett könslöst samhälle. Det gör inte jag och därför, i motsats till många andra, vågar jag säga att jag är inte feminist, ej heller den manliga motsvarigheten. Jag är helt enkelt för jämställdhet och jämlikhet och då med och mellan män och kvinnor.

  2. Nisse

    Dyskektiker som jag är, så blir jag mer fundersam på hur det är stället i samhället när politiker och fi partiet går ut och menar att det gamla vägmärket påbuden över gång eller som i folkmun kallad här går man har fått uttrycket. Var har det då fått herr går man ifrån? Jag har inget emot att de gör om vägmärken men skilj på vad vägmärketna betyder. Varför blir det inte en fru på skylten förbjuden gångtrafik kan man ju fråga sig. För där har man inte kunna skoja till sig med ordet. Lyans på barn sången hör går man.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.