Elisabeth Massi Fritz – kvinnans sista hopp…

Elisabeth Massi Fritz. När alla är tysta – då talar advokaten Elisabeth Massi Fritz. Det känns nästan som om EMF är den enda i det här landet som tar strid för kvinnliga brottsoffer. Jag antar och hoppas att det inte är det, men när man läser att hon i en våldtäktsrättegång frågade den tilltalade hur hans kalsonger såg ut – blir man inte förvånad.

Det borde finnas en Elisabeth i varje polis, nämndemans och domares hjärna…

Etiketter:

8 kommentarer

  1. Krister

    Hon borde inte vara advokat eftersom hon inte respekterar rättssäkerhet.
    Vi kan inte ha olika bevisnivåer för män och kvinnor.

  2. Helena Nilsson Springare

    Elisabeth Massi Fritz… Vilken hjältinna hon är.
    Det borde finnas fler med hennes mod, hjärta och engagemang!

    • Anders

      Håller med, det är otroligt vad EMF har lyckats åstadkomma i sitt outröttliga arbete för att hjälpa brottsutsatta kvinnor. Nu behöver vi ”bara” några lagändringar samt attitydförbättringar för att ytterligare stärka kvinnors utsatta situation. Det är ju ändå år 2017, snart 2018 och det är en stor skam för männskligheten att kvinnor och andra utsatta grupper fortfarande behandlas så illa. Kanske t.o.m. signaturen ”Krister” en dag fattar vad det handlar om…

      • Britta (inläggsförfattare)

        När jag hörde intervjun igår på TV med den polischef som var ansvarig för de första utredningsåtgärderna som sedan ledde till den rättegång vars förövare fick sin friande dom (!) igår, så var händelsen inte prioriterad bland ”mord och mordförsök”. Det är inte mindre än en skandal. Vad är det som pågår egentligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.