Fläsket är i ugnen och här doftar av aprikos och rosmarin…

Jag fick ett energigivande mail idag. Man ska vara rädd om alla guldkanter i tillvaron. Gå tillbaka, läsa en gång till någon dag när livet inte känns lika lätt och sprudlande. Kanske är det därför jag inte redan däckat i soffan – utan brynt fläskytterfilé som nu puttrar i ugnen. Det finns tid att skriva, det finns timmar kvar av dagen. Ännu finns det tid.

Jag har som vanligt skummat rubrikerna i kvälls- och dagstidningarna. Hej på dig Gudrun Sjödén som tycker att kvinnor som slutar klockan fyra på dagarna får skylla sig själva om de får låga pensioner. Hej charmtrollet Donald som aldrig släcker Twitterlampan och kommenterar de låga tittarsiffrorna på Oscarsgalan och sjunkande intäkter för inspelade filmer med, citat: ”… är att vi inte har stjärnor längre – förutom er president (bara skämtar, så klart)!” I övrigt en hel del elände och några goda nyheter. Hejdå hat. Hej kärlek!

Bussarna går i skytteltrafik utanför mitt hus. Fläskytterfilén skars i tunna skivor. Den här dagen kommer aldrig mer igen – men onsdagens matlåda är räddad. Så lever jag i framtiden idag. Och allt är precis som det ska vara…

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.