Quando ho i soldi mi piace comprare qualcosa di speciale per me…

För ni som inte kan ett endaste ord italienska så betyder dessa ord på ett ungefär: När jag har pengar så gillar jag att köpa något speciellt till mig själv. Nu är inte betydelsen det viktigaste, utan stavningen och språket. Trots flera år av kursande på Folkuniversitetet och underbara lärarinnan Cristina Parascandolo (nu är det ett antal år sedan) en intensivkurs i italienska i Rom för fem år sedan i 35-gradig hetta, en nätt CD-samling av Michael Thomas med syfte att lära sig italienska från engelska – har allt nästan fallit i glömska. Jag kanske inte har rätta knycken? När jag tänker tillbaka har jag under skoltiden pluggat engelska, franska, tyska och sedan italienska på fritiden – vart tog allt vägen? Det verkar vara något utvecklingssteg som jag inte når för att tillgodogöra mig all denna korrekta stavning och grammatik – man måste kanske tala språket med någon? Kanske skulle alla tjocka anteckningsblock kunna göra sig använda om en endaste människa stannade mig på gatan och sa ”Sai parlare italiano?” Jag skulle falla ned på knä och kyssa främlingen på handen och strålande säga: Sei dall’italia? Cosa fa oggi? Ti piacerebbe parlare italiano con me?

Det händer knappast på Kungsgatan i Umeå.

Min dröm om Italien är fortfarande levande:-) Ci facciamo un bel caffé?

Etiketter:

2 kommentarer

  1. simona

    Hej!
    Jag är italienare, flyttat till Umeå för 3 år sedan och saknar min svenska lärare som rättade mig hela tiden… jag önskar förbättra min svenska men blir mest italienska på fritiden!
    Jag kan tänka mig jättegärna ”växla språk” någon gång på stan, bor själv nära kungsgatan (!)
    Ci facciamo un bel caffe’, uno di questi giorni?
    😉
    Simona

    • Britta (inläggsförfattare)

      Ciao Simona! Det är helt underbart, det vill jag gärna prova på! Vi kanske kan ses på något fik och prata lite och se hur det går? Min mailadress är [email protected] – skicka gärna ett mail vid tillfälle så kan vi kanske boka upp en fika med samtal:-)
      Ci vediamo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.