Får man inte bara ibland en känsla av att världen är galen…

Min rosa t-tröja har klibbat fast i huden efter kvällens promenadrunda som mera kändes som ett kvalmigt Rom än Umeå. Allt är upp och ned. Jag har ju en förkärlek till TV-program och TLC är en kanal där det visas en del udda program. Det har mycket med utseende att göra. I Say yes to the dress är det blivande brudar som provar ut brudklänningar och deras mammor och tjejkompisar sitter med och har åsikter. Ofta ska klänningen vara sexig och stå ut. Sedan är det program där människor kämpar med vikten och till slut blir sittande orörliga i sina hem, beställer hem mat och bara äter. Man får se deras kamp för att ändra sina vanor och att lyckas gå ned så mycket i vikt att det går att genomföra en gastric bypass, sedan finns det också de som själv lyckas gå ned i vikt, men får så mycket löst skinn efter viktnedgången att det måste opereras bort. Det är som att alla kämpar med utseende och välmående och jag blir glad när de lyckas med vad de vill åstadkomma.

I ett program igår om plastikoperationer var det en kvinna som opererat sig så mycket att hon fått andningsproblem – näsan var alldeles för tillplattad. Hon hade lagt ut 100 000 dollar på operationer för att se så ”plastig” ut som möjligt och för att inte på minsta vis vara lik sin mamma. I Here comes Honey Boo Boo, en amerikansk realityserie om en familj som inte har det minsta hyfs och huvudpersonen är dottern Alana, en talför, liten skönhetsdrottning, var det blåbärspajätartävling och hela familjen stod och skrek Heja Alana! under tiden som Alana tryckte in blåbärspaj i munnen och det var blåbär i hela ansiktet, på tröjan och överallt. Alana vann. Alanas mamma har tydligen för något år sedan genomgått en magsäcksoperation.

Det pågår mycket kroppsaktivism på Instagram, har jag läst. Knubbiga kvinnor kastar kläderna och Stina Wollter dansar för att visa att alla kroppar duger.

På Instagram lägger Arnold Schwarzenegger ut en filmsnutt när han tränar och visar sedan upp musklerna på sin spända överarm.

Sedan är det ju programmen som till och med visas i SVT Gift vid första ögonkastet, fritt citerat SVTs hemsida: ”Sex modiga singlar låter en expertpanel hjälpa dem att hitta sin perfekta partner. Första gången de träffas är vid altaret och därefter ska de leva som äkta makar.” Kanske är modig och dumdristig synonymer i det här fallet.

Många är stolta över sina kroppar och kastar kläderna. Vilket får mig att minnas ett program på TV3 där Robert Aschberg var programledare, kommer inte ihåg om det var Diskutabelt, men i hela studion satt det nudister och naturister. Alla vara nakna och skära. Ingen vacker syn direkt.

Jag funderar bara på – vad kännetecknar en fri och modig människa och måste jag lägga ut en bild på det?

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Micke

    Hej igen,
    Riktigt bra observation! 😉
    Vilket av programmen hade valt om du själv hade måste ställa upp på se och synas mest tävlingen!?

    / Micke

      • Micke

        Jaså?

        Varför skulle du vilja vara publik där? 🙂
        Det enda skälet jag skulle kunna tänka mig att vara i publiken för egen del, är att se Jessica (programledaren) på riktigt, Hon måste ha något slags super-Dna då hon sett i princip likadan i snart 20 år! 🙂

        Såg ditt inlägg om SD… Val nästa helg dessutom.. vad kommer du rösta på?

        / Micke

        • Britta (inläggsförfattare)

          Exakt! Jessica Gedin är supercool:-) Jag kommer att rösta på Socialdemokraterna. Jag har till och med blivit medlem (inte aktiv) men jag kände att man måste stå för något och sossarna är det parti som jag känner mest för. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på?

          • Micke

            Supercool vet jag inte, men jag beundrar iaf hennes entusiasm för litteratur och olika författare.
            Man kan ju tro att det ska vandra in en rockstjärna ibland, men så trillar det in någon suspekt figur i 50 års åldern och som bor hemma i mammas garderob samt just har gett ut sin första dagbok. 🙂
            Jessica är dock alltid lika pepp och rabblar på i vanlig ordning hon…

            Okej, tack för svaret.
            Kul med engagemang,

            Jag vet faktiskt inte vart min röst hamnar, Förra valet vart det vänster men det vart ju en bortkastad röst tyvär.
            Dom drev ju frågan om stopp för vinster i välfärden och då dom och S gått hand i hand sedan långt tillbaka och dessutom borde ha ungefär samma ståndpunkt i frågan så tänkte jag att då finns väl större chans för att lyckas driva igenom den politiken. icket :/
            S sparkade ju mer eller mindre ut V i vinterkylan pga av just vinster i välfärden.

            Dock kan ju tillägas att precis allt annat med V är i direkt strid med mina värderingar.
            S ligger väl närmast i flest frågor men är samtidigt så handlingsförlamde av att det finns så många inom partiet med egna uppfattningar om vilken väg partiet ska ta.

            Politik kan man diskutera i all oändlighet…
            Såg din recension av operan, är du stammis på NO eller?

            / Micke

  2. Britta (inläggsförfattare)

    Jag är inte stammis på Norrlandsoperan, men jag varit på några operor där och någon konsert också – fast det är ett tag sedan (mest på kvällsbufféer när restaurangen hade öppet:-). Det är kul att idka lite kulturliv ibland. Bokade en biljett igår till Smokies spelning i Idun i november. Gillar du kulturlivet i Umeå?

  3. Mikael

    Med din besöksfrekvens på NO är du nog att betrakta som stammis, med tanke på hur få människor som ens går på en föreställning per år? som ens satt sitt fot där? :/

    Är ju alltid bra att jämna ut oddsen… Buffèn VS Föreställningen, vinner middagen tillex så kanske föreställningen kunde ha varit bättre! 😉
    Eller så var det en helt j***a fantastisk mat bara?

    Jag har faktiskt aldrig varit där på någon föreställning, tyvär.
    Har haft några arrangemang jag velat delta på men tyvär har inte tiden räckt till.
    (Jobb utomlands)

    Smokie, har hört lite olika låtar av dom men inget stort fan. Dock har dom bra känsla i många av balladerna!
    Gillar själv tillex Blackmores Night, Enya, Blind Guardian. Helloween. även klassisk musik och orkester.
    Rätt så blandat. Musik är otroligt viktigt för mig.

    Senaste lästa bok var en självbiografi om en känd skådespelare.

    Nu känner du mig mer än cirka 50% av mina bekanta… så hej! 🙂

    / Micke

    • Britta (inläggsförfattare)

      Maten var fantastisk:-) Kul att du berättade! Mitt bokläsande blir mindre och mindre. Det är mer att jag har någon kort period när jag avverkar några böcker och sedan kan det dröja månader innan jag öppnar en bok igen, fast jag läst mycket förr i tiden. Fin musik av Blackmores Night, lyssnade lite på Spotify eftersom jag inte hört talas om dem förut…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.