Nu kommer jag nog att få däng…

Passar det verkligen att ha schlagersång i en kyrka och sälja biljetter till evenemanget? Varför kan man inte hålla till i Idun, Aula Nordica eller Väven istället för Tegskyrkan? Citat från evenemanget: ”Självklart får vi höra alla de älskade Tommy Nilsson-balladerna men Tommy kommer även sjunga flera andra handplockade sånger som passar in i den unika miljön.”

Alla har sina hus och lokaler där man passar in. Vad jag vet är kyrkan Guds hus – med bra akustik. Jag kan höra vad ni tänker – gammalmodig, bakåtsträvare, säkert kristdemokrat (nej!) eller rigid medelålders tant (till viss del sant:-). Jag saknar det genuina, en orörd plats, ett andningshål där något förblir som det var tänkt att vara. En orörd trygghet – att lita på…

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Anders

    Har varit på ett flertal konserter i olika kyrkor och tycker att de lyckats bra med att få musiken att passa in i den aktuella miljön. Och evenemangen brukar inte vara mer än ett par timmar, så det finns nog tid över till kontemplation också.

    Gissar även att konserterna är ett sätt att locka fler människor till våra kyrkor, vilket jag tycker är helt i sin ordning. Byggnaderna ska väl användas till något positivt också och inte bara påminna om lidande?

    Vänliga hälsningar från en nästan medelålders gubbe 😉

    PS: Ingen förtjänar däng eller hat bara för att den uttrycker sin åsikt förutsatt att man inte skadar eller sårar andra människor, så fortsätt tycka och skriva det du känner för. Men lite mothugg kanske du får 🙂

    • Britta (inläggsförfattare)

      Tack för dina synpunkter Anders! Ja, alla är fria att tycka till. En God Jul önskar jag dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.