Vi är den världen – förändra den…

Det positiva borde komma främst. Det behövs inte så vidare mycket, en vacker blomma, pannkakor med jordgubbssylt eller ett ögonblick av samhörighet. Något som jordar, ger sammanhang och mening, låter livet vara liv och allt vad det kan innefatta – spirande hopp och känsla för nuet.

Trots ständiga masskjutningar i USA så verkar det finnas en total motvilja där att ändra på vapenlagarna. Trump säger att det är Internets fel eller så är dataspelens eller någon annans fel, men aldrig en uppviglande presidents. Att gå till skolan eller handla på en stormarknad är förenat med livsfara och lösningen i Florida är att ge lärarna rätt att bära vapen. En absurd utveckling, men att tillåta kvinnor att göra abort om de blivit våldtagna i sweet home Alabama är ingen rättighet, utan snart förbjudet om lagförslaget inte stoppas av domstol. Vilken ironi att frihetssymbolen Statue of Liberty är i form av en gudinna – tror inte att kvinnorna i Alabama förstår just den kopplingen.

Kanske borde det finnas en handbok för blivande presidenter och makthavare som lär ut det grundläggande för lagar och beslut: Känn empati…

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.