Det är komplicerat…

Det finns förresten en film med samma titel It´s Complicated med Meryl Streep och Alec Baldwin, men det är en helt annan historia. Hjärnan borde kunna sortera lite bättre, typ pros på en sida och cons på en sida – vad än det gäller och sedan får man sig serverat en slutsats helt automatiskt. Fast allt är dubbelt, exv som yin och yang, citat Wikipedia: yin, skuggsida, yang, solsida är centrala begrepp inom kinesisk filosofi och som symboliserar ytterligheter. ”Yin, den svarta, är den kvinnliga och passiva urkraften. Den symboliserar jorden och månen, det mörka, det kalla och det fuktiga, men även bergen och skelettet. Yang, det vita, är den manliga och aktiva urkraften. Den symboliserar himlen och solen, det ljusa, det varma och det torra, men även floderna och blodomloppet.”.

Taijitu heter den vitsvarta runda symbolen med vit prick i det svarta och svart prick i det vita – Yin och Yang i harmoni. En bild säger mer än tusen ord, som jag tolkar den att allting hänger ihop – att ytterligheter sammankopplas i något gemensamt – att det finns ett värde i att vara olika, men igenkänning finns där i djupet hos andra och där väcks gemenskapen. En helvit eller helsvart cirkel vore väl inte så spännande och utvecklande.

Jag går i tanketerapi just nu:) Mina hjärnhalvor försöker samarbeta, tänka på Taijitu och universums urkrafter och ger hjärnan fritt spelrum. Kom på något då, måste jag göra hela jobbet helt själv – kan jag inte bara få vakna upp och så har alla frågeställningar snällt sorterat in sig i pros and cons-listan.

Det är komplicerat, men ett liv i perfekt balans – låter inte det lite väl tråkigt…

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.