Agendas partiledardebatt – vilket sömnpiller…

Vanligtvis brukar jag gilla partiledardebatter, åtminstone inte somna ifrån, men igår det var helt omöjligt att låta bli – två gånger. Den ende som livade upp det hela var Jonas Sjöstedt. Sedan läste jag Lena Mellins analys i AB och om Nyamko Sabuni; citat: ”Hon fnissade som en skolflicka när hon duellerade mot Jonas Sjöstedt (V) och fick i övrigt inte heller något sagt som fastnade i minnet.” och sedan om Per Bolund, citat: ”Han klarar sig långt på att han håller sig till saker som han kan och inte försöker konstra till det. Men ett litet leende hade inte suttit illa.” Slut citat. Hur man än gör så blir det tydligen fel – ska man skratta eller gråta:-) Lena Mellin kanske skulle kunna vara med någon gång så att det blev lite fart på tillställningen…

Programmet fick mig i alla fall att tänka på AI – Artificiell intelligens – var det verkligen människor i studion och inte robotar som stand-ins? Och när man talade om landsbygden var det enbart frågor om bensinpriset (och att, fritt citerat, folk på landsbygden nog är så smarta att de fattar att de också måste vara miljömedvetna och sedan en snabb mening om vikten av tillgång till skola, service och vård) men ingenting om jordbrukarnas villkor eller att man vill att fler ska bli jordbrukare. Är inte det vad som människor i alla tider gjort på landsbygden? Brukat jorden? Maten har ju inte skapats i plastförpackningar eller tetror direkt.

Antalet mjölkbönder minskar i Västerbotten – kanske man kan koppla in lite 5G i kospenarna så att man kan fjärrstyra dem från Umeå? Den frågan fick heller inget svar igår. Andas in – andas ut…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.