”För kan någon, så här med facit i hand, nämna en enda privatisering eller avreglering som lett till att saker har fungerat väsentligt bättre?”

Så skriver Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson i DN debatt-artikleln ”En haverikommission måste se över marknadsexperimenten” och jag är benägen att hålla med. Jag skulle nog hittills aldrig funderat på att rösta på vänsterpartiet (men vem vet), men gillar Jonas Sjöstedt för att han verkar var en person som faktiskt tycker om människor och i synnerhet de som inte har ett fett bankkonto. I alla fall detta med privatiseringar som alla blåa partier håller så varmt om hjärtat. Jo, det var ju alliansen som påbörjade experimenterandet med privatiseringen – som en slags happening när man äntligen fick makten igen.

Det känns som om Sverige har tappat riktningen en smula. Man får nya makthavare och vips ska man prova egna ogenomtänkta idéer – för det kan väl inte vara så att gräddan av det Sverige har inte vet vad dom gör? BTW pratade med en god vän idag om den här tiden vi lever i och att människor allt mindre hjälper andra människor, att vi tänker att ”någon annan” får väl fixa det.

Jag skrev en gång följande ”När våren kommer brukar jag kika upp i skyn, blunda och dra in luften i lungorna. Ibland tänker jag på kärleken; hur den kan få oss att göra oväntade saker eller få oss att uthärda livets svårigheter. Kärleken, den kraft som för alltid binder oss samman. Kärleken till jorden, till arbetet, till barnen och de människor som älskar oss och de som vi haft nära och själva älskat och nu är borta.”

Vi lider måhända av kärleksbrist. Ibland känns allt tomt och kallt. Ännu tommare känns det när politiker verkar tro om sina väljare – ja, vi som lever och bor i Sverige – att vara mindre vetande. En överlägsen attityd som kan vara svår att ha fördragsamhet med. Jag är faktiskt besviken över januariöverenskommelsen och alla punkterna i programmet och ivern att lägga ned Arbetsförmedlingen. Tänk om. Gör rätt.

Källa SVT nyheter: Publicerad 11 januari 2019

  • Värnskatten tas bort 1 januari 2020. För de som har en inkomst över 662 300 kronor tas en extra statlig inkomstskatt ut med ytterligare 5 procentenheter, vilket är den så kallade värnskatten.
  • Arbetsförmedlingen ska konkurrera med privata alternativ. Ett nytt system baserat på LOV ska utvecklas där fristående aktörer matchar och rustar arbetssökande för de lediga jobben.

Det finns ett parti som jag aldrig skulle rösta på och det är SD – jobbigt att läsa att de tar väljare, fast få går ut med att de gillar SD – det verkar faktiskt som om man skäms innerst inne över att man gillar ett parti som hela tiden utmärker sig på ett dåligt sätt och har rötterna i nazismen. Det är mig en gåta att folk röstar på SD – vad vill man uppnå? En vit essens, järnrör och kvinnoförtryck?

2 kommentarer

  1. Kane

    Jag gillar inte de flesta av högerns värderingar och människosyn. Men jag kommer även överge sossarna nu. Kommer troligen rösta på V i nästa val.

    • Britta (inläggsförfattare)

      Jag gillar inte heller högerpartierna. Politiken ska ju vara till för alla! Vi som bär upp allt, stretar på och försöker göra det bästa vi kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.