Alex Schulman går från klarhet till klarhet…

Jag läser Alex Schulmans krönika i Expressen Ulf Kristersson ljuger utan tvekan – det bara passerar och tänker vad bra att det fortfarande finns människor som reagerar över vad som händer och vad som sägs, citat: ”Jag fylls av någon form av hjälplöshet. Får man verkligen göra så här? Han ger ett löfte, bryter löftet, och framställer sedan Hédi Fried som en lögnare genom att ljuga om vad han sagt till henne. Hur kan det gå till så utan konsekvenser? Kanske är det den nya tid vi lever i.” Det handlar om Kristerssons löfte till Fried att aldrig prata med SD, citat ”Först ger han ett löfte till Fried som han sedan bryter. Och sen påstår han att Hédi Fried ljuger om vilka löften som Kristersson faktiskt gav.”

Lögn verkar vara den nya sanningen, ljug tills folk tror att man talar sanning. Blåneka, helt enkelt.

Frida Boisens krönika idag i Aftonbladet, om de hatmail hon får ta emot när hon skriver om att kvinnor blir misshandlade: Jag är en batikhäxa som ska knipa käft – efter mer än 400 mejl tappar jag räkningen. Mejlen kommer från citat ”Kent, Daniel, Claes, Bo, Kjell, Jonas, Tommy, Helge, Hans, Patrik, Hasse, Manfred, Leif, Peter, Johan, Janne, Lars, Mats, Simon, Roine, Glenn, Ulf, Hasse, Urban…” och vidare ”Uppenbarligen är ni många. Rasande män. För att jag skriver om ett stort och allvarligt samhällsproblem. Som tyvärr är än mer aktuellt just den här helgen. För julen står för dörren. Julen, som ska innebära fred, frid, harmoni, lycka, kärlek, familjetid, tindrade ögon, tacksamhet, kramar.”

Jag känner många jättefina män, helt otroligt fina människor och jag känner även fina kvinnor. De allra människor är helt ok, men att läsa kommentarerna som männen ovan skrivit till Frida så blir man så ledsen inombords, citat: ”hjärndöda bimbon, sinnessjuka avföringen, jävla muslimsubban, landsförrädaren”. Just ”landsförrädare” verkar ha blivit något av ett modeord nuförtiden. Landsförrädare? I vilket mått, vad menar man, på vilket sätt?

Frida avslutar krönikan bland annat med dessa ord, citat: ”Se på era ordval, ert osande hat, ert kvinnoförminskande, ni som kallar er mer svenska än andra. Se er i spegeln.”

Var kommer hatet ifrån?

 

Etiketter:

En kommentar

  1. Kane

    Alla som är i ett våldsamt förhållande, bör i alla fall lämna direkt. Redan efter första slaget/knuffen/tecknet på våld. Det finns ingen anledning alls att stanna kvar. Alla som ändå gör det och fortsätter hitta på ursäkter, har jag aldrig förstått. Särskilt då det finns så många jättefina singlar och män som aldrig får chansen istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.