Idag spritade jag mina telefoner – vi borde alla lyssna på Agnes Wold

Hörde på radion i morse att mobiltelefonen är värsta bakteriespridaren. Tester man gjort på mobiltelefoner visar både det ena och det andra, ja, folk tar ju till även med sig telefonen till toan och sedan kanske man ställer sig och lagar mat och trycker fram några recept, svarar i telefon. Tog även ett svep över datormusen och tangentbordet – en lysknapp fick också hänga med.

Sedan på kvällen läste jag en intervju med Agnes Wold professor i klinisk bakteriologi om Coronaspridningen citat: Agnes Wold säger att det enda vi kan göra nu är att lyssna på våra myndigheter – och låta bli att resa. – Jag skulle personligen inte ens tänka tanken att åka utanför Norden nu om det inte var något absolut nödvändigt som att hälsa på en döende mamma. Och enligt Wold är det ingen idé att planera resor till sommaren eller hösten heller.” Slut citat.

Om sjukvården i Italien säger Wold, citat: ”– De kan tvingas stänga ner vanliga operationer utom de allra viktigaste. De måste ställa om helt för att kunna hantera de som fått svår infektion av corona och svårt att andas. Även om det rör sig om en liten risk för den enskilda individen, blir det väldigt många människor totalt som vården måste ta hand om med en gång. Det är ett hemskt scenario och det kommer att vara så ända tills vi får ett läkemedel mot corona, och så småningom ett vaccin.”

Vi borde alla ta ansvar nu och inte resa. Det är rena skräckscenariot det som händer i Kina och Italien – lyssna på Agnes…

2 kommentarer

  1. Kane

    Där rök denna sommar/höst med att få se Paris också…Mitt eviga livsmål och det enda jag fortsatt önska varje nytt år. Jag kommer verkligen inte dit innan 40 och tänker självklart inte resa i detta läge. Önskar så oerhört att jag kommit iväg tidigare…

    • Britta (inläggsförfattare)

      Paris finns kvar! Det är klart att du ska se Paris – bara lite senare än du tänkt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.