Nej tack till angiverisamhället…

Morgan och Stefan. Hade det varit bättre om de själva hållit sig hemma och istället skickat dit sina livvakter till köpcentret för att handla? Jag tänker inte sälla mig till ”hur kunde dom”-kören. Det behövs inga övervakningskameror när var man och kvinna har en mobiltelefon i sin hand som man kan fota med och skicka in tips. Vi kan alla övervaka varandra, säga ”Vet hut”, hytta med näven, ondgöra oss över alla andra som är på affärerna samtidigt som oss, men varför stannade inte den som fotade hemma istället för att strosa runt i affärerna?

Alla klassers ordningsmän har verkligen fått sitt lystmäte. Rena julafton året om. De är alla de perfekta människorna, som aldrig gör ett enda fel, men ser dem i alla andra.

Det är munskyddsivrarna mot de munskyddslösa. Det är med eller mot statsepidemiologen. Det är svart eller vitt. Livet blir så enkelt då.

Nästa gång – ta en selfie på köprundan och lägg ut på sociala medier och erkänn att ibland är det svårt att se sig själv i spegeln…

Etiketter:

En kommentar

  1. Kane

    Japp, precis sådär funkar mänskligheten. Fel på alla andra och perfekta själva. Nästan alla jag själv mött genom livet har funkat så. Aldrig någon självkritik eller ödmjukhet alls. Och varje person som betett sig illa, kränkt eller svikit, reagerar sen med ilska om man konfronterar/ifrågasätter det. Allt från privatpersoner till yrkesutövare som inte levererat förbetalda tjänster och allt. Det var först i 20-årsåldern jag insåg att folk fungerade på det sättet. Och om man som jag hatar konflikter, går det knappt att leva då utan att bli totalt överkörd hela tiden. Vilket jag hela livet har blivit.

    Det mest anmärkningsvärda är att ingen verkar genuint rädd för att bli smittad, de är bara irriterade och trötta på att inte få göra vad de vill och ibland tillräckligt otåliga för att strunta i det och göra dessa ”undantag”, som gör att pandemin aldrig kommer ta slut. Frågan är då om de är säkra på att just de själva ändå inte kommer få det, eller garanterat klara det och inte dö om de väl drabbas. Jag har själv isolerat mig hela året och är fullt beredd att fortsätta med det också. För jag vill VARKEN få det själv eller riskera att smitta ned någon annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.