Management by Fear…

Jag läser en 20-punktslista på en websida som tillhör Mary Schechter theintuitiveorganization. Punkt efter punkt på ”MBF-listan” stämmer in på Trumpen som ”Public humiliation in meetings or other forums occurs” och ”There is a ”black and white”, ”right” and ”wrong” polarized view of the world and workplace behavior”. Fatta de människor som varit tvungna att jobba med honom, stryka honom medhårs, gulla och berömma. Aldrig säga emot. Bli betraktad som svag därför, men motsatsen att vara stark och gå emot antagligen bli sparkad på fläcken och offentligt förödmjukad på Twitter, bli kallad ”loser” och ”crazy”.

Jag vet inte vilket straff som skulle vara lämpligt för Trumpen. Ja, vad är straffet för fyra år av lögner, påhopp och smutskastning och slutligen som grädde på moset uppvigling till statskupp. Och när sedan Ivanka twittrar iväg ett meddelande till mobben blir de ”amerikanska patrioter”.

Trumpanhängare som deltagit på stormöten, hojtat och tjoat när han gjort sig lustig över kvinnor, handikappade och hotat journalister, som älskar när någon säger det där mest förbjudna och man får vara med i en stunds geggig gemenskap är också med på det där tåget. Alla är i något mått ansvarig för ett skeende, mer eller mindre.

Om man ser att något är fel och inte säger till – ja, vad är man då – medlöpare eller kanske en riktig loser…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.