I Waldorfskolan läste man inte en enda bok på nio år…

Ja men så slappt. Första delen av tre i dokumentären ”De utvalda barnen” om Waldorfskolan Solvik var skrämmande. En flumskola som inte gav grunderna i kärnämnena till eleverna under låg- mellan och högstadiet. Nio förlorade år för en del av eleverna. En plats utan hierarkier som lämnade fritt spelrum för mobbning och favoriseringar för de elever som var trevliga, glada och rörliga. Friskolor. Pisa. Vi hade en bra skola i Sverige en gång. Ganska strikt och krävande. Inte perfekt, men ramarna fanns där – även tid för lek…

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Caanita

    Inte kunde man tro att det förekom/ förekommer? ett sådant trams i en svensk skola så sent som på
    – 90 talet. Var fanns tillsynsmyndigheterna, var fanns föräldrarna, såg ingen att barnen varken kunde läsa, skriva eller räkna? Dessutom mobbning mot de svagaste. Hur kunde detta hända?

    • Britta (inläggsförfattare)

      Eller hur? Jag har hört tala som Waldorfskolan, men tänkt att där är det bara lite mera fritt än i en vanlig skola och mera skapande, men att det var/är ett stort experiment, att man helt enkelt inte bedriver vanlig skolundervisning. Det är synd om barnen som växt upp och känner att de inte fått samma utbildning som på andra skolor…

      • Björn

        Bara för att de satt stämpeln Waldorf på skolan betyder det inte att alla Waldorfskolor fungerar så. Det där verkar vara mer en sekt än Waldorf.

        • Britta (inläggsförfattare)

          Ja, verkligen – det var som en sekt på just den skolan. Nej, man får hoppas att övriga Waldorfskolor kör med traditionell undervisning också mao använder böcker och lär eleverna grunderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.