Snart ska alla italienare tvångssprutas med covidvaccin…

Kan man läsa i AB idag, citat: ”Med 130 000 döda i covid-19 är Italien berett att gå längst i Europa. Landets anti-vaxxare protesterar och har hotat att döda utrikesministern.” Slut citat.

Man kan dö av Covid. Jag blev väldigt glad när nyheterna kom om att det pågick forskning om vaccin mot covid och så snart möjligheten för mig fanns att boka tid för vaccination var jag först på bokningsknappen. När svininfluensan kom var jag mer skeptisk och vaccinerade mig inte, men nu känns det inte som något val. Det är en möjlighet. Däremot är jag emot tvång. Jag tycker mer och mer att Sverige har gjort en bra insats och avvägt riskerna på ett moget sätt – att helt stänga ner regioner, städer och länder genom lockdowns är inte att föredra.

Kanske är vi svenskar mer mottagliga för råd om social distansering inkl utan munskydd, det ligger liksom i våran natur. Polariseringen bland oss fortsätter, höger mot vänster, anti mot ditt och datt kontra de som är för. Men vi vill väl alla leva? Få hjälp av en spruta för att undvika att dö?

Jag kan också förstå utmaningen i ett land som har så många döda i en sjukdom som kan undvikas med en vaccinering. De svåra frågorna har inga lätta svar. Individen är född fri, men borde också vilja förbli fri och ta ansvar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.