David och Goliat av idag…

Jag borde lägga till ett motiv på min FB-profil.

Fred på jorden. En fredsduva. Den ukrainska flaggan.

Samtidigt bär det mig emot. Inte för budskapets skull. Jag tycker det är fruktansvärt, hotfullt och hemskt det som händer. Jag avskyr krig och skolgårdsmobbaren Putin. För jag antar att han är gammal i gamet. Ränderna går nog aldrig ur. Lusten att förnedra och trycka till folk. Ha makten i sin hand – management by fear. Samtidigt är han ju en sådan tragisk figur – hur tragisk fattar han säkert inte själv och hur man ser på hans personlighet. Det finns ingen som skulle nominera Putin till fredspriset. Det goda är inte i hans händer.

Jag vet, jag borde sätta Ukrainas flagga på min FB-profil, men jag väljer att skriva här.

Jag vill ha fred på jorden och att den ukrainska flaggan ska vaja fritt och självständigt. Det gör mig nervös att en man som upplever sig vara kränkt och aldrig glömmer en oförrätt har beslutsmakt att avfyra kärnvapen. Hoppas han inte dricker vodka på fredagskvällarna. Hela världen håller andan. Vi vet inte vad som kommer att hända.

Minns plötslig åren innan murrivningen. Kärnvapenupprustningen, de förtäckta hoten, staterna man aldrig ville se eller bo i som Kina, Östtyskland, Sovjetunionen, Uganda eller Kambodja. Förtryck och tortyr.

Jag skulle kunna sätta hundra motiv på min FB-profil, men min bild är alltför liten.

Men David besegrade jätten Goliat utan rustning men med list, sten och slunga. Goliat hade rustning och spjut…

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.